• türkiye bayrak
  • ingiltere bayrak
  • rusya bayrak
  • almanya bayrak
  • arabistan bayrak

+90(322) 394 39 90

Türkiye'de Masterbatch Üreticileri

Türkiye'deki masterbatch üreticileri, yurtdışı üreticilerin dikkatini gün geçtikçe daha çok çekmeye başlamışlardır. Endüstriyel alandaki kullanım yeri ise oldukça geniştir. Plastikler kullanılacağı alan ve kullanım şekline göre imal ediliyor. İmal edilen plastiğin istenen renge ve özelliğe getirilmesinde kullanılan malzemeye ise Masterbatch (MB) adı veriliyor. Yani bir nevi plastik katı maddesi demek yanlış olmayacaktır.

Masterbatch katkı maddesi istenen nihai (ürünün) plastiğin elde edilmesinde etkin rolü vardır. Normal şartlarda plastik üreticileri bu katkı maddesini yurt dışından tedarik ediyor. Nitekim Masterbatch üretimini Türkiye de İlhan Plastik olarak üstleniyoruz. Yurt içi üretim yaparak üreticilerin daha cazip fiyatlarla katkı maddesi satın almasını sağlıyoruz. Bu nedenle de Türkiye de masterbatch üreticileri denince akla gelen ilk adres İlhan Plastik Firması oluyor. Türkiye’de imal edilen masterbatch katkı maddesi İlhan plastik tarafından ihraç da ediliyor. Dünyanın dört bir yanına ürün teslimi gerçekleştiren öncü firma İlhan plastik olarak masterbatch katkı maddesine ilişkin merak edilen tüm detayları kaleme aldık. Ürüne dair aklınıza takılan soruların yanıtlarına içeriğimizden ulaşmanız mümkündür.

Masterbatch nasıl üretilir?

Masterbatch ürünü granül halinde üretilir. Granül olarak üretilen ürün toz ya da granül formundaki maddeye eklenerek nihai ürüne ulaşılması hedeflenir. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere masterbatch ürününün kullanım amacı değişkenlik gösterebilir. Nihai plastik ürüne renk verme, katkı ya da dolgu sağlama amacıyla kullanılabilir. Sıklıkla enjeksiyon, koruge boru, film ya da rafya sektörlerinde daha sık tercih ediliyor.

Masterbatch katkı maddesinin diğer kullanım alanları polietilen, polistiren, EVA, termoplastik maddeler ya da mühendislik plastikleri de olabiliyor. Masterbatch maddesinin net üretim detaylarına yer vermek gerekirse de;  oldukça yüksek performansa sahip organik ve inorganik pigmentlerle beraber polimer ham madde eklemesiyle üretiliyor Kullanım alanlarına bağlı olarak farklı bileşenlerle üretilebilir. 

Masterbatch katkı maddesi kullanmanın avantajı

Masterbatch katkı maddesi plastik sektöründe ön plana çıkıyor. Bunun üreticiler açısından büyük faydaları mevcuttur. En göze çarpan avantajı ise üretici fabrikanın çok daha uygun fiyata doğal polimer satın alma fırsatı bulmasıdır. Üreticiler tarafından hangi alanlarda daha sık kullanıldığına da yer vermek gerekirse;

·         Üflemeli film ve laminasyon üretiminde

·         PP rafya/İplik üretiminde

·         PP dokuma olmayan kumaş üretimlerinde

·         Şişirme işleminde

·         Enjeksiyon kalıplama işleminde

·         Termoform levha üretiminde

·         HDPE/PP boru ekstrüzyonu işleminde

·         Polyester ve Naylon iplik üretimlerinde kullanılabilir.

Masterbatch fiyatları

Masterbatch katkı maddesinin yurt içi ve yurt dışı satışlarında sunulan fiyatlar da en sık merak edilenler arasında yer alıyor. Nitekim bu noktada kesin ve net bir rakam söylemek mümkün değildir. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere ilgili katkı maddesinin kullanım alanları ve üretin şekli farklılık gösteriyor. Üretilen Masterbatch ürünündeki ham maddeler de buna baplı olarak farklılık gösterdiği için fiyatlar oldukça değişkendir. İlhan Plastik Masterbatch fiyat tekliflerini duymak üzere hemen iletişime geçebilirsiniz.