• türkiye bayrak
  • ingiltere bayrak
  • rusya bayrak
  • almanya bayrak
  • arabistan bayrak

+90(322) 394 39 90

Türkiye'de Kompaund Üreticileri

Türkiye'de kompaund üreticileri, uluslararası pazarda dikkat çekmeye devam etmektedirler. Plastik, pek çok alanla sıklıkla kullanılan endüstriyel ürünler arasında yer alıyor. Nihai ürün üretimi ve diğer tüm endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan plastikler farklılık gösteriyor. Üretilen her plastik ürünün teknik özellikleri, estetik anlamda görüntüsü ve kullanım amacı da değişkendir. Bu çeşitliliğin sağlanmasında katkı malzemelerinin payı büyüktür.

Plastik katkı maddesi olarak bilinen iki ürün masterbatch ve kompaund’dır. Her iki ürünün ortak ve farklı özellikleri mevcuttur. En temel ortak özellikleri nihai plastik ürünün istenen forma kavuşmasını sağlamasıdır.  Yani kısacası ürünler birbiriyle benzeşse de netice olarak farklı sonuçlar ortaya çıkarırlar. Her iki katkı maddesinin üretimini yapan İlhan Plastik olarak tüm merak edilenleri yanıtladık. Türkiye de Kompaund üreticileri arasında yer alan İlhan Plastik sadece yurtiçine değil aynı zamanda aktif olarak yurtdışına da plastik katkı maddesi satışı yapıyor. Masterbatch ve kompaund katkı maddesi üreticisi olarak merak edebileceğiniz tüm soruların yanıtlarını hazırladık.

Kompaund nedir?

Kompaund ve masterbatch plastik katkı maddelerdir. Her ikisi genelde birbiri ile karıştırılır. Benzerlik gösterseler de farklı işlevleri mevcuttur. Kompaund ana ham maddeye eklenerek yeni bir hammadde oluşumu sağlar. Masterbatch de katkı maddesi olarak plastik üretimlerinde kullanılır. Plastiğe renk, şekil ve işlev kazandırılması için kullanıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Kompaund darbelerde, çekmelerde yüksek oranda dayanıklılık sağladığı için de tercih ediliyor.

Çoğu plastik üreticisi üründe sertleşmenin sağlanması için kalsiyum karbonatı yani kalsit ürününü kullanmayı tercih ediyor. Bu ürün standart katkı maddelerine göre daha cazip fiyatlı olduğu için tercih ediliyor. Nitekim sağlık açısından ve ürün açısından zararları olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır. Kaliteli ve profesyonel nihai plastik ürün üretiminde kompaund ve masterbatch katkı maddelerinin kullanımı daha avantajlıdır.

Kompaund Fiyatları

Plastik ürün üreticileri ihtiyaç duydukları kompaund için sunulan fiyatları da merak ediyor. Türkiye de Kompaund üreticileri arasında yer alan İlhan Plastik bu noktada cazip fiyat teklifleri sunmaya özen gösteriyor. Sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda yurt dışına da satışları mevcuttur. Daha fazla bilgi almak üzere hemen iletişime geçerek sorularınıza cevap alabilirsiniz.